A műköröm történeteGondolta volna, hogy már az ókorban is létezett műköröm ? Bár akkoriban még csontból faragták. Egyiptomban a fáraók aranyozott, hosszú pótkörmöket ragasztottak maguknak, a nemesek hennával festették színesre körmüket.

A XVII. században igen fájdalmas eljárással a körömmátrixba festéket fecskendeztek, így színes körmük nőtt.

A mai kíméletes manikűr az 1830-as években Párizsból indult el, majd az 1900-as évek elején egyre elterjedtebb lett, ekkor már használtak finom reszelőket, körömlakkokat melynek feltalálója  Charles Revlon volt.

A porcelán először egy körmét rágó fogorvos brilliáns ötleteként került a körömre,mivel még nem volt megfelelően előkészítve ezért nemm bizonyúlt tartósnak,de innen számítjuk a modernizálás kezdetét. Az 1950-es években a Hollywood-i színésznők valódi körömből készült pótlásokat ragasztottak saját körmükre. 1970 környékén kezdték használni az épített porcelán körmöket, majd 1984-ben megjelent a piacon a zselés műköröm. Magyarországra 1980 elején került, ma már szinte minden városban megtalálható ez a szolgáltatás.Sajnos nem mindenki születik gyönyörű, formás, szép körmökkel. Ezen segít a műköröm, mivel a köröm formája alakítható, hosszát is meghatározhatjuk. A műköröm szó hallatán szinte mindenkinek hosszú, feltűnű körmök jutnak eszébe. Pedig egy műköröm lehet rövid, elegáns is. A műköröm készítés célja a saját, természetes körmök megerősítése, hosszabbítása, esztétikusabbá tétele kézen és lábon egyaránt. A saját körmökhöz hasonlóan természetes hatású, szép, tartós, rugalmas körmök készíthetők. A közhiedelemmel ellentétben a természetes körmöket nem károsítja, ha megfelelő szakember készíti vagy távolítja el! Hasznos lehet a körömrágás leküzdésében is, és egyéb körömproblémák orvoslásában is

Nagyon fontos a szép és ápolt köröm az élet minden területén,hiszen a kezünk mindig szem előtt van. Sok múlhat körmeid ápoltságán, egy állásinterjún, egy üzleti tárgyaláson, egy randin, és az élet egyéb területén. Sokkal magabiztosabbnak fogod érezni magad, ha körmeid is teljes fényükben ragyognak. Nekünk nőknek, mind a munkánk során, mind a háztartásban fontos az ápolt kéz. Ehhez tartozik a szép köröm is, amely sajnos nem mindenkinek adatik meg. Erre kínál lehetőséget a műköröm, hogy finom nőies kezet varázsoljunk mindenki számára. Ez lehet visszafogottan szolid, elegáns, vagy egészen művészi is, egy-egy alkalomra vagy akár a mindennapokra, a formáját tekintve a természetestől az egészen extrémig.